Fuel for the soul

The art of living a healthy life for mind and soul

H . O . M . E . M . A . D . E

bakat bröd 3Ekologiskt, närodlat och en smekning för själen. Hembakat och så himla mycket godare att äta, dels för att jag vet vad varje lilla beståndsdel består av men även för att arbetet till resultatet är en resa för fingrar och kropp, sinne och själ. Ovanstående bild är hårt bröd i form av Rågknäcke från Dalarna.

Recept.
50g färsk jäst
5dl lättmjölk
6dl rågmjöl
6dl vetemjöl
2tsk salt

Gör så här: Värm mjölken till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta degen tills den är fin och slät, låt jäsa i 20min. Sätt ugnen på 200grader. Kavla ut degen till runda kakor i valfri storlek. Grädda i 9min tills kakorna är gyllne.

kyckling och salladHösten är här och nu föredrar min kropp varm mustig mat med mycket kryddor. En gryta som är återkommande är ingefärskyckling. Det går fort, tillagas i ugnen och är samtidigt härligt len för det inre. Den kryddstarka ingefäran är uppiggande i höstmörkret. Enkel och ren mat lagad med kärlek.

Recept.
2 glada fina kycklingfiléer
3msk soja
3msk ingefära
3,5dl havregrädde
2tsk oregano
3 klyftor vitlök, pressad
Salt och peppar efter tycke och smak

Gör så här: Sätt ugnen på 200grader. Dela filéerna i mindre bitar och lägg det i en ugnssäker form. Häll på de övriga ingredienserna. Blanda om och ställ in i ugnen. Tillaga i 20min, rör om efter 10min.

middag 21 sep 13

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*